Učešće na treningu “Sing Equality – Bring Equality”

Predstavnik LGBT Forum Progres ucestvovao je na trening kursu “Sing Equality – Bring Equality” koji je održan u Novom Sadu 14-21. marta 2011.
Organizacija sa sjedištem u Beogradu, Srbija, Gej Strejt Alijansa organizovala je međunarodni trening kurs o borbi protiv diskriminacije lezbejki, gejeva, biseksualnih i transrodnih (LGBT) osoba kroz muzičku i video produkciju. Kao dio kursa, pored neformalne edukacije o borbi za ljudska prava, rađene su i radionice sa ciljem kreiranja pjesme i video spota.

Učesnici/e iz 10 različitih zemalja (Italija, Mađarska, Izrael, Turska, Gruzija, Albanija, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora i Srbija) napisali su tekst pjesme na maternjim jezicima i snimili pjesmu koja sadrži poruke o jednakosti i solidarnosti svih bez obzira na nacionalnost, vjeru, seksualnu orijentaciju i rodni identitet. Zatim su osmislili i snimili video spot na ulicama Novog Sada. Pjesma i muzički video prezentovani su javnosti 20. marta kao završni rezultat trening kursa.

Video ovog muzičkog spota možete naći na lijevoj strani našeg sajta ili na sljedećem linku.

Takođe foto sa ovog trening kursa možete vidjeti u našoj Foto galeriji.

UŽIVAJTE!

 

Ovaj projekat podržava Direktorat za edukaciju i kulturu Evropske Komisije u okviru programa Mladi u akciji (Youth in Action).

‘This project has been funded with support from the European Commission. This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.’

Share
This entry was posted in Novosti. Bookmark the permalink.

Komentiraj

E-mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *