Nova knjiga – Policija, tolerancija i prihvatanje identiteta

Screen shot 2014-01-14 at 2.05.26 AM

Nevladina organizacija “LGBT Forum Progres” i Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore publikovali su, uz podršku Vlade Kraljevine Holandije, zajedničku knjigu Policija, Tolerancija i Prihvatanje identiteta

Knjiga “Policija, Tolerancija i Prihvatanje identiteta” je zamišljena kao svojevrsni udžbenik i važan podržavajući resurs u promovisanju vladavine prava, bezbjednosti, zaštite i poštovanja ljudskih prava LGBT osoba kao i u daljem razvijanju i stabilizaciji crnogorske demokratske kulture i prakse.

Cilj knjige je da podstakne profesionalizam, građansko i društveno angažovanje, građansku, roditeljsku i porodičnu odgovornost, interesovanje akademske zajednice ali i ukupni dijalog i diskusiju. Knjiga promoviše koncept inkluzivne bezbjednosti kojoj, uz odgovornost prije svega Uprave policije, doprinose i drugi društveni kateri kao što su civilno društvo, roditelji, porodice, obrazovanje i škole, pravosuđe.

Izdavači vjeruju da će ovo štivo ostvariti punu praktičnu primjenu u svakodnevnom životu, radu, postupanju LGBT osoba, njihovih porodica, policijskih službenika i drugih profesionalaca odgovornih za primjenu i obavljanje određenih javnih ovlašćenja i poslova prema LGBT osobama. Namjera je, izdavača i autora, da se obezbijedi pomoć, brza konsultacija i podrška, u različitim situacijama, donosiocima odluka, službenicima u svim javnim servisima, LGBT osobama i njihovim porodicama, da otklone neznanje, lične dileme, prepreke, strahove, rezerve u vezi sa seksualnom orjentacijom i rodnim identitetom.

Konačno, intencija publikovanja ovog sadražaja jeste podiznaje svijesti i unapređenje razumijavanja potrebe i izazova društvenog prihvatanja LGBT osoba.

Knjigu “Policija, Tolerancija i Prihvatanje identiteta” napisali su: mr Aleksandar Saša Zeković,Marijana Lakovićdr Jovan KojičićHelen KenedyMartin KrajcikTamara PopovićNikola JanjuševićVesna Medenicamr Ivan TomovićStevan Milivojevićmr Tanja TripovićSrđa KoraćSanja MarašDanijel ArnautMerima BakovićBiljana AlkovićElmir Đoković,Danielle BottineauNataša Radonjić i Mirsad Fejzić.

Knjiga je ilustrovana profesionalnim fotografijama Borisa Pejovića i Balše Rakočevića.

Urednik i priređivač knjige “Policija, Tolerancija i Prihvatanje identiteta” je mr Aleksandar Saša Zeković.

Knjigu možete preuzeti na ovom linku

Za štampane primjerke neposredno se možete obratiti LGBT Forumu Progres.

Share
This entry was posted in Novosti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.