Reagovanje povodom saopštenja NVO Kvir Montenegro

LGBT Forum ProgressLGBT Forum Progres odbacuje navode da je kao nevladina organizacija, na bilo koji način, favorizovana kod crnogorske Vlade.

Zahtijevamo da budemo zaštićeni od kvalifikovanja i podmetanja bilo koje vrste. Odgovornost za to je prije svega na Vladi i njenim službama. Vlada je dužna javno i jasno objasniti poziciju i članstvo našeg predstavnika u vladinom savjetodavnom tijelu. Takođe, ključni je trenutak, zbog njegovanja vrijednosti i korektnih odnosa u civilnom društvu, da doprinos boljem razumijevanju, ali i zaustavljanju višemjesečne negativne kampanje, pruže koletivna NVO tijela posvećena njegovanju saradnje i dijaloga.

U LGBT zajednici njegujemo međusobne odnose a dijalog o LGBT politici je svakodnevan. Ne zanima nas ideološka, politička ili bilo koja druga pozadina bilo koje LGBT osobe. Kao manjinska organizacija isključivo smo fokusirani na potrebe, rezultate i istinsko unapređenje položaja LGBT zajednice. Saradnja sa Vladom u tom svijetlu je naš prioritet. I pored brojnih teškoća jako smo ponosni na ostvareni napredak, naš konstruktivni pristup i doprinos procesu. Zadovoljni smo i činjenicom što je u Vladi sve više stručnjaka s kojima se može razgovarati a koji su posvećeni svom poslu i evropskoj agendi. Pamtimo i neka druga vremena u tom smislu.

Kvir Montengro, od maja 2013. godine, od nas ima otvoren poziv za dijalog o svim pitanjima u vezi LGBT politike i prakse.

Nikada nismo i nećemo učestvovati u bilo čemu što je protivno autentičnim interesima LGBT zajednice i istinskim interesima civilnog društva.

LGBT Forum Progres

Stevan Milivojević, izvršni direktor

This entry was posted in Novosti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.