LGBT Forum ProgressLGBT Forum Progres odbacuje navode da je kao nevladina organizacija, na bilo koji način, favorizovana kod crnogorske Vlade.

Zahtijevamo da budemo zaštićeni od kvalifikovanja i podmetanja bilo koje vrste. Odgovornost za to je prije svega na Vladi i njenim službama. Vlada je dužna javno i jasno objasniti poziciju i članstvo našeg predstavnika u vladinom savjetodavnom tijelu. Takođe, ključni je trenutak, zbog njegovanja vrijednosti i korektnih odnosa u civilnom društvu, da doprinos boljem razumijevanju, ali i zaustavljanju višemjesečne negativne kampanje, pruže koletivna NVO tijela posvećena njegovanju saradnje i dijaloga.

U LGBT zajednici njegujemo međusobne odnose a dijalog o LGBT politici je svakodnevan. Ne zanima nas ideološka, politička ili bilo koja druga pozadina bilo koje LGBT osobe. Kao manjinska organizacija isključivo smo fokusirani na potrebe, rezultate i istinsko unapređenje položaja LGBT zajednice. Saradnja sa Vladom u tom svijetlu je naš prioritet. I pored brojnih teškoća jako smo ponosni na ostvareni napredak, naš konstruktivni pristup i doprinos procesu. Zadovoljni smo i činjenicom što je u Vladi sve više stručnjaka s kojima se može razgovarati a koji su posvećeni svom poslu i evropskoj agendi. Pamtimo i neka druga vremena u tom smislu.

Kvir Montengro, od maja 2013. godine, od nas ima otvoren poziv za dijalog o svim pitanjima u vezi LGBT politike i prakse.

Nikada nismo i nećemo učestvovati u bilo čemu što je protivno autentičnim interesima LGBT zajednice i istinskim interesima civilnog društva.

LGBT Forum Progres

Stevan Milivojević, izvršni direktor

Barac za Agenciju MINA: Država nije orjentisana na rješavanje probleme LGBT zajednice

Tekst sa web sajta Agencije MINA, koji je originalno objavljen...