Američka korporacija Dotgay podržala Prajd u Nikšiću

IMG_3514“Radeći zajedno, postajemo jači”

Korporacija DOTGAY podržala je organizovanje prve Povorke ponosa u Nikšiću, zakazanu za septembar 2015. godine, upućujuću poruku “Radeći zajedno, postajemo jači”. 

Korporacija dotgay® LLC je predvodnik inicijative za stvaranjem domena .gay na Internetu. Kompanija, locirana u Kaliforniji (SAD) osnovana je radi unapređenja domena .gay kao strateškog resursa LGBTIQ zajednice.

Ukoliko bude odobren, domen .gay će postati takozvani “top level domen” (TLD), među kojima su najpoznatiji primjeri domena .com. Samim tim, pojedinci, kompanije i organizacije će moći registrovati imena njihovih domena koji se završavaju na .gay.

Stav ove kompanije je da domen .gay neće biti korišćen samo kao “marketinška platforma” ili vrijednost koja je bazirana samo na ekonomskoj pozadini. Ovaj domen će u budućnosti imati upotrebu kod LGBTIQ zajednice, medija, poslovne zajednice i civilnog društva, i kod pojedinaca.

Dot gay domen ima potencijal da postane prostor koji prepoznaje i slavi različitost, dok takođe služi kao jedan od simbola same zajednice.

NVO LGBT Forum Progres

NVO Hiperion

This entry was posted in Novosti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.