Nevladine organizacije LGBT Forum Progres i LGBTIQ Socijalni Centar najoštrije osuđuju sramotni i kukavički napad na novinarku Vijesti Oliveru Lakić koji se sinoć dogodio u Podgorici. Napad na novinare i medije je udar na same temelje slobodnog i demokratskog društva i nipošto se ne smije se tolerisati.

Naše društvo i država su 9. maj – Dan pobjede nad fašizmom – dočekali poraženi djelovanjima fašističkih ideja modernog doba, koje svakodnevno teže da ugroze samu srž demokratije – slobodu misli, slobodu govora, ljudska prava…Slobodni i nezavisni mediji su noseći stub svakog demokratskog društva i kao takvi moraju biti zaštićeni od progona, maltretiranja i pritisaka bilo koje vrste.

Napad na novinarku Oliveru Lakić jasno je pokazao da je Crna Gora daleko od države u kojoj se poštuju osnovna prava i slobode, kao i da nas čeka veoma dug put do života bez straha, nasilja i mržnje. Apelujemo na sve nadležne institucije da efikasno i nezavisno rade svoj posao, kako bi počinioci ovog gnusnog napada odgovarali pred zakonom. Svim novinarima i novinarkama poručujemo da istraju u svojim naporima i da beskompromisno brane slobodu medija, jer je to jedini put ka demokratskom i slobodnom društvu.

Bojana Jokić, LGBT Forum Progres

John M. Barac, LGBTIQ Socijalni Centar


Barac za Agenciju MINA: Država nije orjentisana na rješavanje probleme LGBT zajednice

Tekst sa web sajta Agencije MINA, koji je originalno objavljen...

Održan sastanak sa direktorom Uprave policije

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin i v.d. pomoćnika direktora Dragan...