IMG_2776

Na osnovu preliminarne godišnje analize poslovanja i implementacije aktivnosti, tim nevladine organizacije LGBT Forum Progres je došao do nekoliko značajnih zaključaka vezanih za naš rad tokom 2017. godine.

Naime, od sveukupnog broja usluga i programa koje smo nudili LGBTIQ zajednici, najveća potražnja je bila za LGBTIQ Skloništem, servisima psihosocijalne i pravne podrške, kao i programom zaštite od nasilja i diskriminacije. Pored toga, veliko interesovanje LGBTIQ zajednice bilo je i za programe javnog zagovaranja, volonterizma i uopšteno LGBTIQ aktivizma.

„Ono što u ovom trenutku znamo, na osnovu preliminarnih analiza, jeste da je najmanje 80% naših korisnika/ca bilo starosne dobi do 30 godina; a da su od tog broja njih skoro 2/3 bili studenti/đaci. Dodatno je značajno naglasiti da mladi nisu samo bili korisnici/ce progama i usluga naše organizacije, već da su aktivno učestvovali u donošenju politika i progama organizacije, implementirali i realizovali događaje, te osnaživali našu široku volontersku bazu tokom cijele godine. Konačno, zadovoljstvo mi je da najavim da će detaljniji pregled strukture naših korisnika/ca biti sadržan u Godišnjem izvještaju LGBT Forum Progresa za 2017. godinu, čije objavljivanje očekujemo uskoro.“ – John M. Barac, izvršni direktor.


Barac za Agenciju MINA: Država nije orjentisana na rješavanje probleme LGBT zajednice

Tekst sa web sajta Agencije MINA, koji je originalno objavljen...

Održan sastanak sa direktorom Uprave policije

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin i v.d. pomoćnika direktora Dragan...