Veliko nam je zadovoljstvo da objavimo publikaciju Nasilje nad LGBTIQ osobama i rodno zasnovano nasilje u Crnoj Gori – primjeri iz prakse.

Korica - naprijed

Ova publikacija je proizvod partnerstva i zajedničkog djelovanja nevladinih organizacija LGBT Forum Progres i Centar za ženska prava, a u sklopu projekta „Stojimo zajedno – poboljšanje zaštite žrtava nasilja“. Projekat je realizovan uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, a u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Upravom policije Crne Gore.

Ono što je specifično za ovu publikaciju jeste da su po prvi put u Crnoj Gori istovremeno i paralelno obrađivani slučajevi nasilja nad LGBTIQ osobama i rodno zasnovanog nasilja, te date konkretne preporuke nastale na osnovu sagledavanje sveukupnog problema nasilja nad ovim grupama. Metodološki, knjiga je podijeljena u dvije cjeline koje prate registrovanje slučajeva nasilja i diskriminacije, kako za rodno zasnovano nasilje tako i za nasilje zasnovano na seksualnoj orjentaciji i rodnom identitetu. Prikupljena građa, u kojoj je sadržan opis slučajeva, zajedno sa komentarima autora, kao i citatima i fusnotama iz originalne dokumentacije slučajeva predstavlja nastavak i doprinos seriji publikacija prikupljanja podataka, koju partnerske organizacije vrše unazad nekoliko godina.

Publikaciju Nasilje nad LGBTIQ osobama i rodno zasnovano nasilje u Crnoj Gori – primjeri iz prakse možete pronaći na sledećem linku: https://lgbtprogres.me/wp-content/uploads/2018/01/Nasilje-nad-LGBTIQ-osobama-i-rodno-zasnovano-nasilje-u-Crnoj-Gori-primjeri-iz-prakse_web.pdf 


Barac za Agenciju MINA: Država nije orjentisana na rješavanje probleme LGBT zajednice

Tekst sa web sajta Agencije MINA, koji je originalno objavljen...

Održan sastanak sa direktorom Uprave policije

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin i v.d. pomoćnika direktora Dragan...