Nevladina organizacija LGBT Forum Progres, u saradnji sa partnerima iz nevladinog sektora i kulturne scene, nastavila je da radi na razvoju i promociji LGBTIQ kulture i umjetnosti i tokom prve polovine 2018. godine. Među najvažnijim aktivnostima koje smo realizovali u domenu LGBTIQ kulture u ovom periodu su:

Projekcija filma „Call Me By Your Name“ – organizovana je 4. maja u Podgorici, u saradnji sa KIC-om Budo Tomović. Film „Call Me By Your Name“, koji je nagrađen Oskarom, prati odrastanje glavnog lika koji ne doživljava sebe kao homoseksualca, već kao zbunjenog adolescenta kojem se prvi put u životu dopao drugi muškarac. Projekciji je prisustvovao veliki broj LGBTIQ osoba.

Izložba „Tom of Finland“ radova – ova izložba je predstavila reprodukcije radova Toma od Finske (Tom of Finland), jednog od najpoznatijih umjetnika LGBTIQ tematike na svijetu. Otvoreni koncept izložbe, koja je organizovana ispred knjižare Karver, omogućio je velikom broju LGBTIQ osoba i zainteresovanih građana/ki da vide djela Toma od Finske, kao i nekoliko izabranih djela autora/ki srodne tematike.

Lezbejski roman „U svoja četiri zida“ – pružena je direktna podrška autorki prvog crnogorskog lezbejskog romana „U svoja četiri zida“, Keti Radošević, koja je objavljivanjem ovog romana postala dio ne samo crnogorske već i svjetske LGBTIQ kulturne i umjetničke scene. Kroz saradnju sa autorkom, ovo ostvarenje je promovisano među članovima i saveznicima LGBT Forum Progresa, kao i širom javnošću.



Barac za Agenciju MINA: Država nije orjentisana na rješavanje probleme LGBT zajednice

Tekst sa web sajta Agencije MINA, koji je originalno objavljen...

Održan sastanak sa direktorom Uprave policije

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin i v.d. pomoćnika direktora Dragan...