reg-nikcevicČlanstvo i rukovodstvo LGBT Foruma Progres osjeća veliko nezadovoljstvo i stid zbog onog što danas u Crnoj Gori doživljavaju i trpe novinari i mediji. Osude nevladinih organizacija (NVO) na žalost postaju besmislene i nepreduktivne jer se nasilje ponavlja i pojačava. Neophodno je inovirati pristupe i medijskoj zajednici pružiti snažniju podršku. Mediji zaslužjuju aktivniji pristup NVO jer su upravo oni glavni promoteri i podržavaoci vrijednosti civilnog društva i našeg rada.

Direktor LGBT Foruma Progres Stevan Milivojević, u neposrednom kontaktu, prebijenoj novinarki Lidiji Nikčević saopštio je punu podršku LGBT zajednice za nastavak profesionalnog rada i  želju za brzim oporavkom. Saopšteno da se LGBT osobe svakodnevno suočavaju s nasiljem i da bezbjednost svakog građanina, posebno novinara, mora biti apsolutni prioritet.

U kontekstu nasilja nad novinarima i nesigurnosti medijske zajednice postaje otežavajuće ali i kompromitujuće govoriti na bilo koji način o pravima i slobodama i rezultatima LGBT zajednice.

Takođe u neposrednom kontaktu, od strane LGBT Foruma Progres, redakciji Dana je prenijeta snažna podrška ali i zabrinutost LGBT zajednice.

Povodom napada na novinare i medije LGBT Forum Progres je zatražio hitan prijem kod direktora Uprave policije.

Fotografija preuzeta sa 
https://www.novosti.rs/upload/images/2013//16/reg-nikcevic.jpg


CRNA GORA – ZEMLJA U RASKORAKU

U susret 17. maju, Međunarodnom danu borbe proti homo/bi/transfobije, poznatijem...

Podrška u borbi protiv COVID-19 pandemije

U dogovoru sa LGBTIQ Socijalnim Centrom odlučili smo da Vladi...