Screen shot 2014-01-14 at 2.05.26 AM

Nevladina organizacija “LGBT Forum Progres” i Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore publikovali su, uz podršku Vlade Kraljevine Holandije, zajedničku knjigu Policija, Tolerancija i Prihvatanje identiteta

Knjiga “Policija, Tolerancija i Prihvatanje identiteta” je zamišljena kao svojevrsni udžbenik i važan podržavajući resurs u promovisanju vladavine prava, bezbjednosti, zaštite i poštovanja ljudskih prava LGBT osoba kao i u daljem razvijanju i stabilizaciji crnogorske demokratske kulture i prakse.

Cilj knjige je da podstakne profesionalizam, građansko i društveno angažovanje, građansku, roditeljsku i porodičnu odgovornost, interesovanje akademske zajednice ali i ukupni dijalog i diskusiju. Knjiga promoviše koncept inkluzivne bezbjednosti kojoj, uz odgovornost prije svega Uprave policije, doprinose i drugi društveni kateri kao što su civilno društvo, roditelji, porodice, obrazovanje i škole, pravosuđe.

Izdavači vjeruju da će ovo štivo ostvariti punu praktičnu primjenu u svakodnevnom životu, radu, postupanju LGBT osoba, njihovih porodica, policijskih službenika i drugih profesionalaca odgovornih za primjenu i obavljanje određenih javnih ovlašćenja i poslova prema LGBT osobama. Namjera je, izdavača i autora, da se obezbijedi pomoć, brza konsultacija i podrška, u različitim situacijama, donosiocima odluka, službenicima u svim javnim servisima, LGBT osobama i njihovim porodicama, da otklone neznanje, lične dileme, prepreke, strahove, rezerve u vezi sa seksualnom orjentacijom i rodnim identitetom.

Konačno, intencija publikovanja ovog sadražaja jeste podiznaje svijesti i unapređenje razumijavanja potrebe i izazova društvenog prihvatanja LGBT osoba.

Knjigu “Policija, Tolerancija i Prihvatanje identiteta” napisali su: mr Aleksandar Saša Zeković,Marijana Lakovićdr Jovan KojičićHelen KenedyMartin KrajcikTamara PopovićNikola JanjuševićVesna Medenicamr Ivan TomovićStevan Milivojevićmr Tanja TripovićSrđa KoraćSanja MarašDanijel ArnautMerima BakovićBiljana AlkovićElmir Đoković,Danielle BottineauNataša Radonjić i Mirsad Fejzić.

Knjiga je ilustrovana profesionalnim fotografijama Borisa Pejovića i Balše Rakočevića.

Urednik i priređivač knjige “Policija, Tolerancija i Prihvatanje identiteta” je mr Aleksandar Saša Zeković.

Knjigu možete preuzeti na ovom linku

Za štampane primjerke neposredno se možete obratiti LGBT Forumu Progres.


Barac za Agenciju MINA: Država nije orjentisana na rješavanje probleme LGBT zajednice

Tekst sa web sajta Agencije MINA, koji je originalno objavljen...

Održan sastanak sa direktorom Uprave policije

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin i v.d. pomoćnika direktora Dragan...