LGBT Forum Progres je, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Crne Gore, Upravom policije i Centrom bezbjednosti Bar, u hotelu Sea Fort u Sutomoru organizovao radionicu pod nazivom „Saradnjom do razumijevanja“. Ova radionica je okupila policijske službenike i službenice iz CB Bar, kao i LGBTIQ osobe iz Crne Gore koje su bile žrtve nekog oblika nasilja.

Ova aktivnost je realizovana u sklopu projekta „Standing Together“ koji NVO LGBT Forum Progres realizuje u partnerstvu sa NVO Centar za ženska prava, a pod pokroviteljstvom Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici.

viber 23

Tokom radionice, policijski službenici i službenice su imali/e prilike da čuju priče i iskustva prisutnih LGBTIQ osoba, koje vrste nasilja su pretrpjeli/e u životu, te kako su se sa time nosili. Nakon toga, oni su podijelili svoja profesionalna iskustva i primjere iz prakse i rada. Konačno, pokrenuta je otvorena diskusija, gdje su obje strane otvoreno i bez straha i predrasuda postavljale pitanja i razgovarale o nasilju, problemima i poteškoćama, ali i uopšteno o životu i bezbjednosti LGBTIQ osoba u Crnoj Gori.

Želimo da se posebno zahvalimo svim prisutnim policijskim službenicima i službenicama na pokazanoj ljudskosti, razumijevanju i otvorenosti, kao i CB Bar na spremnosti da sarađuje i razvija znanja svojih zaposlenih.


Barac za Agenciju MINA: Država nije orjentisana na rješavanje probleme LGBT zajednice

Tekst sa web sajta Agencije MINA, koji je originalno objavljen...

Održan sastanak sa direktorom Uprave policije

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin i v.d. pomoćnika direktora Dragan...