OSUDA POSTUPKA  SLUŽBENIKA POLICIJE NA MREŽI FACEBOOK

Nevladina organizacija (NVO) “LGBT Forum Progres” podnijela je pritužbu direktoru Uprave policije MUP Crne Gore i Etičkom odboru Uprave policije povodom javnog vrijeđanja i omalovažavanja uglednog novinara i građanskog aktiviste Marka Milačića od strane službenika policije izvjesnog Vladimira Medenice.

Vlada Crne Gore usvojila je Strategiju za unapredjenje kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori sa namjerom da se poboljša društveno prihvatanje LGBT zajednice, unaprijedi bezbjednost ali i ostvari posebno povjerenje izmedju policije i LGBT zajednice odnosno NVO koje je zastupaju i okupljaju.

Na društvenoj mreži “Facebook” danas se oglasio izvjesni Vladimir Medenica koji je prema navodima nezavisnih medija službenik MUP Crne Gore odnosno Uprave policije.

Potpuno je neprihvatljiv način na koji on ulazi u polemiku i komentariše javni rad uglednog građanskog aktiviste i novinara Marka Milačića. Zar je moguće da i dalje u Upravi policiji rade osobe koje su toliko ispunjene mržnjom i isključivošću i kojima na prvom mjestu nije zaštita ugleda policije i policijske profesije.

Policijski službenik se na ispoljeni način pokazao kao potpuni policijski i profesionalni diletant koji nije svjestan da službenik policije treba da vodi računa o ličnom i ugledu Policije i da uvažava svakog građanina a s poštovanjem i odgovornošću se odnosi prema onima koji iznose ozbiljne i osnovane primjedbe na rad policije.

Istup službenika policije na mreži “Facebook” ustvari govori kako se od strane službenika policije doživljavaju i oslovljavaju LGBT osobe. Medenica nema pravo na bilo koji način da upotrebljava terminologiju koju koristi. Njegov govor mržnje govori da ga ne zanimaju strateški pravci razvoja policije i vladina LGBT politika.

Njegov dalji rad u Upravi policije obesmišljava dalje postojanje i djelovanje Tima povjerenja LGBT zajednice i Uprave policije koji je, shodno odluci Vlade Crne Gore, formirao Ministar unutrašnjih poslova.

NVO “LGBT Forum Progres” pozvao je direktora Uprave policije da se zahvali na daljoj saradnji službeniku policije koji je pokazao, pred cijelom javnošću, da nije dostojan policijskog posla.

Etičkom  odboru Uprave policije podnijeta je inicijativa za ocjenu povrede Kodeksa policijske etike a koordinatoru i sekretaru Tima povjerenja LGBT zajednice i Uprave policije zahtjev da se oglase i distanciraju od postupka kolege i time zaštite dosadašnje rezultate.

Link teksta : https://www.vijesti.me/vijesti/policajac-na-fejsbuku-vrijedao-marka-milacica-900118

 Bojana Jokić

predsjednica Upravnog odbora

LGBT Forum Progres

069751304

Slika pol 1 Slika pol 2


Barac za Agenciju MINA: Država nije orjentisana na rješavanje probleme LGBT zajednice

Tekst sa web sajta Agencije MINA, koji je originalno objavljen...

Održan sastanak sa direktorom Uprave policije

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin i v.d. pomoćnika direktora Dragan...