PLGBT Forum Progres obavještava javnost da se susrijeće s ozbiljnim opstrukcijama u završnim aktivnostima pri organiziovanju prvog crnogorskog Prajda.

Reakcije dijela lokalne javnosti u Budvi i pojedinih političkih struktura, među kojima ima i odbornika i poslanika iz demokratskog bloka, su nekorektna i nedobronamjerna i ne doprinose socijalnoj inkluziji već podstiču na nasilje i promociju društva s građanima drugog ili nižeg reda.

Trenutno je najozbiljniji problem taj što su nam prevoznici otkazali ranije dogovoreni organizovani prevoz iz Podgorice. Agencija, s profesionalnim iskustvom i pristupom, GlobeTravel, već satima radi na obezbjeđenju alternativnih prevoznika. Vlasnici odbijaju da to urade dijelom zbog ličnih uvjerenja dijelom usled straha za svoja vozila u slučaju napada na povorku i saobraćajni konvoj. Osoblje ove agencije pri kontaktiranju prevoznika susrelo sa ismijevanjem i neprimjerenim komentarima pošto je saopštena i objašnjenja svrha potrebe.

Osoblje LGBT Foruma Progres neposredno je kontaktiralo desetak prevoznika i naišli su na sličnu reakciju.

Nisu nam za sada pomogle garancije da će policija pružiti svu neophodnu zaštitu.

Menadžment ove agencije možete i neposredno kontaktirati povodom ovih informacija.

Posveceni smo resavanju svih izazova.

Komunikacija i saradnja s policijom za sada teče u najboljem mogućem redu. U stalnom smo kontaktu i nemamo informacija da će doći do narušavanja javnog reda i mira. Dobili smo uvjeravanja da će svi policijski službenici maksimalno biti psovečćeni zaštiti učesnika Povorke.

Iz bezbjednosnih razloga još uvjek ne možemo saopštiti konačnu listu govornika. Možemo reći da će to biti ugledne ličnosti iz Budve i Crne Gore iz kulturnog i javnog života.


Barac za Agenciju MINA: Država nije orjentisana na rješavanje probleme LGBT zajednice

Tekst sa web sajta Agencije MINA, koji je originalno objavljen...

Održan sastanak sa direktorom Uprave policije

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin i v.d. pomoćnika direktora Dragan...