Veliko nam je zadovoljstvo da vam predstavimo prvi video iz serijala „Progres pita“. Na naša pitanja odgovarala je ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović, kao jedna od saveznica LGBTI zajednice u Crnoj Gori i predstavnica resora koji ima značajnu ulogu u svakodnevnom životu LGBTI osoba.

Danas, kada se veliki broj LGBTI osoba i dalje suočava sa nasiljem, diskriminacijom i mržnjom, kako u Crnoj Gori tako i globalno, započinjemo jednu novu eru u crnogorskom pokretu, kroz intenziviranje saradnje sa svim ključnim akterima na javnoj sceni. Vjerujemo da će upravo dijalog i saradnja ove vrste dodatno da unaprijede položaj LGBTI zajednice u našoj zemlji.

Ministarku zdravlja pitali smo o položaju i problemima LGBTI osoba u Crnoj Gori danas, koracima koji se preduzimaju u domenu implementacije nacionalne LGBTI Strategije, postojanju jaza između zakonske regulative i društvenog prihvatanja LGBTI osoba, te njenom ličnom savezništvu u odnosu na LGBTI zajednicu.

Zahvaljujemo se ministarki zdravlja dr Jeleni Borovinić Bojović na saradnji i spremnosti da sa nama podijeli svoje stavove i stavove njenog resora o ključnim pitanjima koja se tiču života LGBTI osoba, kao i na dosadašnjem doprinosu u procesu unaprjeđenja kvaliteta života LGBTI osoba u Crnoj Gori.

Ovaj video je nastao u okviru projekta PRIME (Profesionalni, odgovoRni i Inkluzivni MEdiji koji je finansijski podržan od Evropske unije i dijelom kofinansiran od strane Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija Crne Gore, a realizuju ga Produkcijska kuća Galileo production, Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG), NVO 35mm, Romska organizacija “Koračajte sa nama – Phiren Amenca”, NVO LGBT Forum Progres, NVO 4Life i Fakultet političkih nauka UCG.

Stavovi izraženi u ovom videu isključiva su odgovornost autora i ne odražavaju nužno stavove donatora.

Pratite nas na društvenim mrežama i posjetite naš web sajt za više novosti i sličnih sadržaja.

Facebook: https://bit.ly/3hfONZK

Twitter: https://bit.ly/3qtwgxg

Instagram: https://bit.ly/3xRrtZ8

Web: https://bit.ly/3A4IAbN

© 2021 LGBT Forum Progres. Sva prava zadržana.

Saopštenje povodom Dana novinara

Svim novinarkama i novinarima u Crnoj Gori čestitamo 23. januar...

Izvještaj o potrebama žena sa iskustvom nasilja – 295 korisnica za devet mjeseci

Stručni saradnici/e LGBT Forum Progresa iz Podgorice i Poligona za...