53dd76b61ab40Izvršni direktor NVO “LGBT Forum Progres” i član vladinog Savjeta za zaštitu od diskriminacije, Stevan Milivojević, neposredno je informisao, menadžmentu diskoteke “Top Hill” u Budvi o homofobičnom incidentu i neprofesionalnom ponašanju pripadnika službe obezbjeđenja.

U upućenom pismo je navedeno da je zaštitar, bez opravdanog razloga, brutalno upotrijebio, prema gay paru, fizičku snagu i izbacio ih iz objekta samo zato što su se poljubil. Time je, prema ocjeni LGBT Foruma Progres, došlo i do neravnopravnog tretmana u odnosu na ostale posjetioce disko kluba.

Iz preduzeća “Top Hill”  su odmah, po saznanju za incident, saopštili da definitivno ne podržavaju nijedan vid nasilja pa ni homofobično i da će dati sve od sebe da ovaj slučaj ispitaju do detalja.

“Politika poslovanja diskoteke, njenog menadžmenta i osoblja, od samog osnivanja kompanije, zasniva na tome da obzirom na kapacitet, veliki broj koncerata i gostovanja velikih svjetskih imena, posjete velikog broja gostiju iz cijelog svijeta, promociji Crne Gore i grada Budve u najboljem mogućem svijetlu, nalik na najveće svjetske metropole turizma, najveću pažnju posvećujemo samoj sigurnosti naših gostiju te stoga upošljavamo samo licencirane zaštitare po ugovoru sa agencijom” precizirano je iz “Top Hill”-a.

Iz diskoteke “Top Hill” je još navedeno da se i prilikom zapošljavanja osoblja ne sprovodi bilo kakva diskriminacija, po bilo kom osnovu, pa zato, među zaposlenima, ima i pripadnika LGBT zajednice.

“Naš cilj je da svi gosti koji posjete diskoteku ponesu najbolje utiske jer se menadžment jako puno trudi oko programa diskoteke. Godinama unazad uspješno pariramo najvećim svjetskim klubovima i festivalima, trudimo se da promovišemo Crnu Goru i Budvu na najbolji mogući način a o svemu tome svjedoči nagrada koju smo 2012. godine dobili na Monaco Internacional Clubing Show-u” stoji na kraju pisma kompanije “Top Hill” rukovodstvu NVO “LGBT Forum Progres” od 17. avgusta 2015. godine.

Menadžment kompanije “Top Hill” informisao je povratno, danas, 19. avgsuta 2015. godine, NVO “LGBT Forum Progres” da je sprovedena interna provjera navoda ove organizacije i da je identifikovan zaštitar koji nije profesionalno postupao.

Menadžment kompanije “Top Hill” je službeno informisao da je osoba odgovorna za homofobični incident otpuštena s posla i da joj su dali instrukcije da se samostalno prijavi Upravi policije što je, prema poslednjim saznanjima kompanije “Top Hill”, i uradila.

Kompanija “Top Hill” uputila je izvinjenje žrtvama incidenta i kompletnoj LGBT zajednici uz obećanje da će ubuduće obratiti više pažnje na ovakve i slične događaje kako bi se svi gosti u diskoteci “Top Hill” bezbjedno i ugodno osjećali. 

“LGBT Forum Progres” i kompanija “Top Hill”, tokom rada na ovom incidentu, imali su izuzetno korektnu i profesionalniu komunikaciju a “LGBT Forum Progres” je javno pohvalio pristup i postupanje menadžmenta ove kompanije što ide u prilog izgradnje boljeg društvenog razumijevanja i kvalitretnije antidiskriminatorne prakse u Crnoj Gori.


Barac za Agenciju MINA: Država nije orjentisana na rješavanje probleme LGBT zajednice

Tekst sa web sajta Agencije MINA, koji je originalno objavljen...

Održan sastanak sa direktorom Uprave policije

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin i v.d. pomoćnika direktora Dragan...