Podgorica 08.09.2016.godine

LGBT Forum Progres obavještava javnost da je otpočeta je realizacija projekta “Podizanje kapaciteta omladinskih radnika u radu sa LGBT+ osobama”.

Projekat je podržan od strane “Erasmus +” programa Evropske Unije posvećenom obrazovanju, stručnim treninzima, mladima i sportu.

Projekat ”Podizanje kapaciteta omladinskih radnika u radu sa LGBT+ osobama” sprovodiće Asocijacija Duga iz Srbije, dok su partneri nevladine organizacije iz regiona: LGBT Forum Progres iz Crne Gore, Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai iz Hrvatske, Subversive Front iz Makedonije, Independent ustanova za zaštitu ljudskih prava iz Bosne i Hercegovine.

Projekat za cilj  ima povećanje znanja i vještina omladinskih radnika za adekvatan pristup u radu i podršci LGBT+ osobama kako bi se pozitivno uticalo na riješenja problema LGBTIQ populacije na regionalnom nivou. Ukupno 30 omladinskih radnika, po 6 iz svake zemlje partnera na projektu, uzeće učešće na posebno osmišljenom treningu u Srbiji, kako bi se kroz pristup nefomalnog obrazovanja poboljšali njihovi kapaciteti za rad sa LGBT+ osobama, sa posebnim akcentom na LGBT+ adolescente i mlade.

LGBT Forum Progres cijeni da projekat predstavlja kvalitetan i blagovremen odgovor na porast nasilja iz mržnje i diskriminacije nad LGBTIQ omladinom kao i na nedostatke omladinskih radnika za pristup ovoj tematici, te će u potpunosti biti posvećen njegovoj kvalitetnoj i uspješnoj implementaciji.


Barac za Agenciju MINA: Država nije orjentisana na rješavanje probleme LGBT zajednice

Tekst sa web sajta Agencije MINA, koji je originalno objavljen...

Održan sastanak sa direktorom Uprave policije

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin i v.d. pomoćnika direktora Dragan...