MASOVNO UBISTVO U GEJ KLUBU U ORLANDU ODRAZ JAČANJA ZLOČINA IZ MRŽNJE NA GLOBALNOM NIVOU
Podgorica 13.06.2016.godine
LGBT Forum Progres iskazuje solidarnost sa lokalnom LGBT zajednicom kao i sa porodicama poginulih i povrijeđenih u Orlandu tokom  masovnog ubistva članova LGBT zajednice u gej noćnom klubu „Pulse“ u ovom gradu.
Podsjetimo, naoružani muškarac je ušao u pomenuti klub i otvorio vatru na okupljene polaznike kluba, što je rezultiralo najvećim, do sada zabilježenim masovnim ubistvom u američkoj istoriji, sa 50 mrtvih i 53 povrijeđene osobe. Nakon otvaranja vatre, okupljeni posjetioci kluba su određeno vrijeme držani kao taoci, nakon čega je u policijskoj akciji ubijen ubica, kasnije identifikovan kao Omar Mateen. Svoja djela je opravdao kroz činjenicu da je vidio dva muškarca koja se ljube te da mu je to zasmetalo.
LGBT Forum Progres najoštrije osuđuje terorizam, a u svijetlu najnovijih dešavanja postaje jasno da meta terorizma postajemo svi, bez obzira koje smo nacionalnosti, vjeroispovjesti, seksualne orijentacije ili rodnog identiteta.
Vlada Sjedinjenih Američkih Država pod trenutnom administracijom uradila je mnogo na polju LGBT inkluzije kako na nacionalnom tako i na globalnom nivou zauzimajući čvrst stav i donoseći zakonsku legislativu koja garantuje jednakost  poštovanje LGBT osoba.
Ovakvi događaji potvrđuju da sve nacije moraju osnažiti borbu protiv terorizma, vjerskog fanatizma i isključivosti kao i aktivnosti na planu inkluzivnosti prema svim društvenim grupama, čemu LGBT Forum Progres pruža najsnažniju podršku.
U današnjem trenutku apsolutno je neprihvatljivo da bilo ko i bilo gdje trpi nasilje zbog svoje seksualne orijentacije ili rodnog identiteta.


Barac za Agenciju MINA: Država nije orjentisana na rješavanje probleme LGBT zajednice

Tekst sa web sajta Agencije MINA, koji je originalno objavljen...

Održan sastanak sa direktorom Uprave policije

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin i v.d. pomoćnika direktora Dragan...