Podgorica, 08.11.2016. godine

Predstavnici nevladine organizacije LGBT Forum Progres učestvovali su na regionalnom sastanku nevladinih organizacija u Skoplju, u sklopu projekta „Podizanje kapaciteta omladinskih radnika u radu sa LGBT+ osobama” koji se realizuje uz podršku  “Erasmus+” programa Evropske Unije, a posvećenog obrazovanju, stručnim treninzima, mladima i sportu.

Sastanak u Skoplju upriličen je povodom razvijanja ideje i raspodjele obaveza vezanih za kreaciju priručnika namijenjenog omladinskim radnicima, za podizanje kapaciteta u radu sa LGBT+ osobama. Priručnik predstavlja direktan, upotrebni rezultat projekta, koji će biti prilagođen na sve lokalne jezike zemalja učesnika projekta, te distribuiran na adrese gdje će se iskoristiti njegov puni potencijal.

Pored održanog regionalnog sastanka, predstavnici LGBT Foruma Progres su imali prilike da se upoznaju sa tekovinama makedonske LGBTIQ zajednice, posjete mjesta njihovog okupljanja i podijele iskustva sa lokalnim nevladinim organizacijama koje djeluju u ovoj oblasti.

Podsjetimo, projekat ”Podizanje kapaciteta omladinskih radnika u radu sa LGBT+ osobama” sprovodi Asocijacija Duga iz Srbije, dok su partneri nevladine organizacije iz regiona: LGBT Forum Progres iz Crne Gore, Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai iz Hrvatske, Subverzivni Front iz Makedonije i Independent ustanova za zaštitu ljudskih prava iz Bosne i Hercegovine.

Projetat ima za cilj povećanje znanja i vještina omladinskih radnika za adekvatan pristup u radu i podršci LGBT+ osobama kako bi se pozitivno uticalo na rješenje problema LGBTIQ populacije na regionalnom nivou. Ukupno 30 omladinskih radnika, po 6 iz svake zemlje partnera na projektu, uzeće učešće na posebno osmišljenom treningu u Srbiji, kako bi se kroz pristup neformalnog obrazovanja poboljšali njihovi kapaciteti za rad sa LGBT+ osobama, sa posebnim akcentom na LGBT+ adolescente i mlade.


Barac za Agenciju MINA: Država nije orjentisana na rješavanje probleme LGBT zajednice

Tekst sa web sajta Agencije MINA, koji je originalno objavljen...

Održan sastanak sa direktorom Uprave policije

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin i v.d. pomoćnika direktora Dragan...