Direktor Uprave policije Zoran Brđanin i v.d. pomoćnika direktora Dragan Gorović sastali su se danas sa predstavnicima nevladinih organizacija LGBT Forum Progres i LGBTIQ Socijalni Centar – Džonom Barcem i Milicom Špajak.

Tokom sastanka istaknuta je višegodišnja dobra saradnja između Uprave policije i LGBTI organizacija u Crnoj Gori i doprinos koji Uprava policije daje u procesu osnaživanja i prihvatanja LGBTI osoba u našoj zemlji.

Pored navedenog, u fokusu sastanka je bila i buduća saradnja i dalja podrška Uprave policije programima i inicijativama LGBT Forum Progresa i LGBTIQ Socijalnog Centra, unaprjeđenje rada Tima povjerenja i njegova veća operativnost, kao i rješavanje pitanja „Nikšić prajda“.

Direktor Brđanin je istakao da crnogorska policija, na svim nivoima, ostaje posvećena procesu prihvatanja i pružanja zaštite LGBTI osobama i razvoju sopstvenih kapaciteta i senzibilnosti policijskih službenika.Barac za Agenciju MINA: Država nije orjentisana na rješavanje probleme LGBT zajednice

Tekst sa web sajta Agencije MINA, koji je originalno objavljen...

Prihvaćena inicijativa da se Povorka ponosa prenosi uživo na TVCG

LGBT Forum Progres uputio je inicijativu uredništvu RTCG-a da se...