merlinka-festival-logoLGBT Forum Progres najoštrije osuđuje jučerašnji napad na učesnike/ce festivala kvir filma „Merlinka“ tokom kojeg je dvadeset maskiranih osoba napalo prostorije bioskopa „Kriterion“  u kojem se dio aktivnosti festivala odvija.

Među napadnutim učesnicima bio je i direktor festivala „Merlinka“ Predrag Azdejković. Predrag  Azdejković je u crnogorskoj LGBT zajednici predmet posebnog poštovanja zbog svojih autentičnih i iskrenih zalaganja, nastupa i stalne spremnosti da širimo regionalni LGBT pokret i saradnju.

Cijenimo da ovakav događaj nije smio ostati nezaštićen od strane policije te da Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo mora pokazati kapacitete i riješenost da ovakvi incidenti ne ostanu neriješeni i neprocesuirani.

LGBT Forum Progres je manjinska organizacija koja okuplja i zastupa interese LGBT zajednice u Crnoj Gori i iskazuje punu solidarnost i poštovanje prema svim LGBT pokretima i pojedincima koji svojim radom doprinose boljoj prihvaćenosti LGBT osoba  kako u Crnoj Gori, tako i u regionu i svijetu.


Barac za Agenciju MINA: Država nije orjentisana na rješavanje probleme LGBT zajednice

Tekst sa web sajta Agencije MINA, koji je originalno objavljen...

Održan sastanak sa direktorom Uprave policije

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin i v.d. pomoćnika direktora Dragan...