Podgorica, 16.01.2017.

Uprava nevladine organizacije LGBT Forum Progres saglasna je da je potrebno pružiti podršku svim građanima/kama, koji već osmi dan neiscrpno i neumorno iskazuju svoje nezadovoljstvo mirnim građanskim protestima u Podgorici.

Svjesni da se Crna Gora se nalazi u dubokoj moralnoj, političkoj i socio-ekonomskoj krizi, mišljenja smo da su ovi mirni protesti adekvatan potez nezadovoljnih građana/ki, te iskreno podržavamo njihove napore i borbu. Građanska dužnost i pravo svih nas jeste da aktivno učestvujemo u kreiranju svih politika u Crnoj Gori i doprinesemo promjenama nabolje, za dobrobit svih građana/ki u Crnoj Gori.

Organizatori ovih protesnih skupova, putem Facebook stranice „Za nas“, poručili su da se zalažu za vladavinu prava i  antidiskriminacionu politiku, i da tokom ovog procesa imaju plan da podstaknu međusobno upoznavanje građana, u cilju razumijevanja i prihvatanja bogatstva različitosti. Samim tim, kako su naveli, težiće da spriječe stvaranje daljih i dubljih podjela u društvu, i usmjere Crnu Goru da postane otvorenije društvo.

LGBT Forum Progres, kao organizacija koja je i sama bila organizator i ko-organizator više mirnih i građanskih protesta, cijeni da je potrebno iskazati nezadovoljstvo ako postoji razloga za to, i ovim putem želimo da damo podršku građanima/kama Crne Gore, koji na jedan miran i demokratski način pokušavaju da ukažu na probleme i iniciraju rješavanje istih.

LGBT Forum Progress


Barac za Agenciju MINA: Država nije orjentisana na rješavanje probleme LGBT zajednice

Tekst sa web sajta Agencije MINA, koji je originalno objavljen...

Održan sastanak sa direktorom Uprave policije

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin i v.d. pomoćnika direktora Dragan...