Podgorica, 14.01.2017.

LGBT Forum Progres, najstarija nevladina organizacija koja se bavi promocijom i zaštitom prava i poboljšanjem kvaliteta života LGBTIQ osoba u Crnoj Gori, danas obilježava šest godina osnivanja. Menadžment organizacije koristi priliku da se ovim putem zahvali svim kolegama i koleginicama iz nevladinog sektora, pojedincima, institucijama, predstavnicima/ama ambasada koje djeluju u Crnoj Gori, predstavnicima/ama medija, kao i svim partnerima, koji  šestu godinu zaredom prepoznaju značaj i podržavaju aktivnosti naše organizacije.

Podsjetimo, misija LGBT Foruma Progres je kreiranje sigurnog, inkluzivnog i podsticajnog okruženja za sve LGBTIQ osobe, kroz obezbjeđivanje obrazovnih mogućnosti, izgradnju zajednice, javno zastupanje, političku participaciju i povećanje pristupa različitim servisima koji doprinose kvalitetnijem životu. Kroz mnogobrojne aktivnosti sprovedene tokom minulih šest godina, aktivno, kvalitetno i sistematski se prilazilo identifikovanju problema LGBTIQ zajednice, njihovom rješavanju i prevenciji.

Činjenica da treći po redu menadžment LGBT Foruma Progres u ovom trenutku vodi organizaciju svjedoči o pluralizmu pristupa koji se baštini u samoj organizaciji, kao i na neophodnost konstantnog unaprjeđenja i razvoja novih pristupa aktivizmu, kako bi se došlo do kvalitetnih i održivih rješenja.

„Teško je sumirati šest godina rada i aktivizma koje su iza nas u samo nekoliko rečenica, a da se pomenu svi uspjesi naše organizacije i rezultati našeg rada. Mnogo toga dobrog je iza nas, ali nas još mnogo više očekuje. Želim da se zahvalim svim članovima/icama Upravnog odbora, svim zaposlenima u izvršnom menadžmentu, svim našim volonterima/kama i aktivistima/kinjama na svom doprinosu, trudu i radu. Mi smo tu zbog svih vas i cijele LGBTIQ zajednice u Crnoj Gori, i jedino uz vašu pomoć možemo da nastavimo našu borbu“ rekla je predsjednica Upravnog odbora Progresa, Bojana Jokić, u privatnom obraćanju menadžmentu organizacije i okupljenim članovima/icama.

U nadi da će crnogorsko društvo zaista postati društvo sa prihvaćenom, vidljivom i zaštićenom LGBTIQ zajednicom, kao što i glasi vizija LGBT Foruma Progres, vjerujemo da ćemo i dalje nastaviti sa opravdavanjem dobijenog povjerenja LGBTIQ zajednice i zajedničkim snagama postići željene rezultate.

Veliko hvala!

Tim LGBT Foruma Progres

LGBT Forum Progress


Barac za Agenciju MINA: Država nije orjentisana na rješavanje probleme LGBT zajednice

Tekst sa web sajta Agencije MINA, koji je originalno objavljen...

Održan sastanak sa direktorom Uprave policije

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin i v.d. pomoćnika direktora Dragan...