lgbtJAVNO OKUPLJANJE LGBT ZAJEDNICE U BARU

Performans: “GOVOR MRŽNJE NIJE ŠALA”

Subota, 26. april 2014. godine

Pozivamo vas da prisustvujete performansu koji će se održati u subotu, 26. aprila 2014. godine ispred sjedišta Centra bezbjednosti Bar.

Riječ je o prvom javnom okupljanju LGBT zajednice na području opštine Bar koje se organizuje kroz kratki performans pod nazivom “Govor mržnje nije šala”.

Performans i nakon njega obraćanje izvršnog direktora “LGBT Foruma Progres” Stevana Milivojevića predstavljaju vidljivi protest zbog neprofesionalne primjene policijskih ovlašćenja i odnosa Centra bezbjednosti Bar prema prijavljenim slučajevima govora mržnje.

Namjera performansa je i da blagovremeno upozori, u kontekstu nastupajućih većih javnih okupljanja LGBT zajednice, na posvećenost policije sprovođenju zakona i prevenciji zločina iz mržnje.

Događaj je prvobitno bio prijavljen za nedjelju ali je, nakon intenzivne komunikacije, iz bezbjednosnih razloga prihvaćena policijska sugestija da se održi dan ranije.

Uprava policije, zbog ocijenjenog rizika događaja, zahtijeva od organizatora da joj se unaprijed dostavi spisak svih prisutnih, uključujući i predstavnike medija. Samo onima koji se nađu na spisku policija će omogućiti ulazak kroz propusnu tačku.

Zato najljubaznije molimo da najkansije do petka, 25. aprila 2014. godine, do 14 sati, dostavite na mail [email protected] kontakt podatke vašeg predstavnika ili više njih ili nas o tome neposredno informišete na telefon 067 302 312.

Čim potvrdite dolazak informisaćemo Vas o vremenu ulaska kroz propusnu tačku i načinu kretanja. Planirano je da performans počne u 12 sati.

Za sve tehničke informacije stojimo Vam na raspolaganju.

LGBT Forum Progres

067 302 312


Barac za Agenciju MINA: Država nije orjentisana na rješavanje probleme LGBT zajednice

Tekst sa web sajta Agencije MINA, koji je originalno objavljen...

Održan sastanak sa direktorom Uprave policije

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin i v.d. pomoćnika direktora Dragan...