Beograd, 10.02.2017.

20170210_125532

Tim nevladine organizacije LGBT Forum Progres učestvovao je na regionalnoj konferenciji pod nazivom „Napredni treninzi za rad sa seksualnim i rodnim manjinama i njihovim porodicama u sistemu socijalne zaštite“, koja je održana 10.02. u Beogradu. Domaćin i organizator konferencije je bila Asocijacija Duga iz Šapca.

Dio konferencije, koja se održavala u Palati Srbije, bio je posvećen i završetku projekta „Podizanje kapaciteta omladinskih radnika za rad sa LGBT+ osobama“, kao i prezentaciji priručnika koji je rezultat rada na ovom projektu. Podsjećamo, ovaj projekat je sprovodila Asocijacija Duga, dok su partneri bile nevladine organizacije iz regiona: LGBT Forum Progres iz Crne Gore, Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai iz Hrvatske, Subverzivni Front iz Makedonije i Ustanova za zaštitu ljudskih prava Independent iz Bosne i Hercegovine.

20170210_125524

Pored Bojane Jokić, koja je ispred LGBT Foruma Progres učestvovala u glavnoj diskusiji, konferenciji su prisustvovali i izvršni direktor organizacije, predsjednica Savjeta, kao i nekoliko volontera/aktivista Progresa. Tim LGBT Foruma Progres je dan prije same konferencije iskoristio da se sretne sa predstavnicima/ama kako srbijanskih tako i regionalnih organizacija, te sa njima razgovara o budućoj saradnji, povezivanju i razmjeni znanja i iskustava. Cijenimo da će krajnji rezultati tih razgovora pozitivno da utiču na LGBTIQ zajednicu u Crnoj Gori, te da će planirana saradnja itekako da poboljša kvalitet njihovog života.


Barac za Agenciju MINA: Država nije orjentisana na rješavanje probleme LGBT zajednice

Tekst sa web sajta Agencije MINA, koji je originalno objavljen...

Održan sastanak sa direktorom Uprave policije

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin i v.d. pomoćnika direktora Dragan...