Ovog vikenda uspješno je održana obuka policijskih službenika/ca iz južne regije za rad sa LGBTI osobama u organizaciji LGBT Forum Progresa. Obuci su prisustvovali policijski službenici/e iz centara i odjeljenja bezbjednosti iz Herceg Novog, Kotora, Tivta, Budve, Bara i Ulcinja.

Tokom obuke, koja je obilovala diskusijom i praktičnim primjerima, učesnici/e su od iskusnih i stručnih predavača – Janka Odovića i Bojane Jokić – imali prilike da čuju nešto više o ključnoj terminologiji vezanoj za LGBTI zajednicu, upoznaju se sa specifičnim djelovima zakonodavnog okvira i mehanizmima zaštite za LGBTI osobe, te posebnu pažnju posvete govoru mržnje, diskriminaciji i zločinima iz mržnje prema LGBTI zajednici.

Posebnu zahvalnost dugujemo učesnicima/ama obuke, koji su pokazali visok nivo zainteresovanosti i spremnosti da razviju kako svoja znanja, tako i sveukupne kapacitete sistema u kontekstu podrške LGBTI osobama u južnoj regiji; kao i gdinu Janku Odoviću, stručnjaku u oblasti ljudskih prava.

Ova aktivnost se realizuje u sklopu projekta „Jačanje nacionalnog odgovora na zločine iz mržnje, govor mržnje i diskriminacije LGBTIQ osoba“, koji je finansijski podržan od strane Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore.Reagovanje povodom nedozvoljenih pritisaka na Savjet RTCG-a

Pritisak na članove Savjeta RTCG-a je nedopustiv, kao i imaginarne...

Održan dvodnevni trening o rodnoj ravnopravnosti za predstavnice/ke medija u Kolašinu

LGBT Forum Progres i LGBTIQ Socijalni Centar uspješno su realizovali...