Ovog vikenda uspješno je održana obuka policijskih službenika/ca iz južne regije za rad sa LGBTI osobama u organizaciji LGBT Forum Progresa. Obuci su prisustvovali policijski službenici/e iz centara i odjeljenja bezbjednosti iz Herceg Novog, Kotora, Tivta, Budve, Bara i Ulcinja.

Tokom obuke, koja je obilovala diskusijom i praktičnim primjerima, učesnici/e su od iskusnih i stručnih predavača – Janka Odovića i Bojane Jokić – imali prilike da čuju nešto više o ključnoj terminologiji vezanoj za LGBTI zajednicu, upoznaju se sa specifičnim djelovima zakonodavnog okvira i mehanizmima zaštite za LGBTI osobe, te posebnu pažnju posvete govoru mržnje, diskriminaciji i zločinima iz mržnje prema LGBTI zajednici.

Posebnu zahvalnost dugujemo učesnicima/ama obuke, koji su pokazali visok nivo zainteresovanosti i spremnosti da razviju kako svoja znanja, tako i sveukupne kapacitete sistema u kontekstu podrške LGBTI osobama u južnoj regiji; kao i gdinu Janku Odoviću, stručnjaku u oblasti ljudskih prava.

Ova aktivnost se realizuje u sklopu projekta „Jačanje nacionalnog odgovora na zločine iz mržnje, govor mržnje i diskriminacije LGBTIQ osoba“, koji je finansijski podržan od strane Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore.Međunarodni dan borbe protiv homo/bi/transfobije podsjetnik da se za ljudska prava moramo boriti u kontinuitetu

Nevladine organizacije LGBT Forum Progres i LGBTIQ Socijalni Centar koriste...

Podnijete 83 prijave za govor mržnje na društvenim mrežama

LGBT Forum Progres je Upravi policije Crne Gore podnio 83...