Video posvećen obilježavanju 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava i decenije osnivanja nevladine organizacije LGBT Forum Progres, prve autentične LGBTIQ organizacije u Crnoj Gori.
Građanske aktivistkinje i aktivisti, naše saveznice i saveznici, su jasno rekli – #vrijemeje za nove promjene, razbijanje predrasuda, radnička prava, zaštitu od nasilja, slobodu vjeroispovjesti, da pustimo glas, za inkluzivno obrazovanje, prihvatanje, iskrenu brigu o životnoj sredini, slobodu medija i #ravnopravnost.
Ovo su samo neki aspekti ljudskih prava i sloboda na kojima moramo zajednički raditi i za njih se boriti, jer jedino zajedno možemo da idemo naprijed i osiguramo #ljudskaprava za sve.
Deset godina mukotrpne i teške borbe za jednakost i ljudsko dostojanstvo je iza nas, a mi sada gledamo u budućnost i snažnije nego ikada poručujemo da ćemo se boriti da #CrnaGora bude država svih njenih građana i društvo u kome se ljudska prava poštuju.
Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali u ovom videu, svima koji su doprinijeli njegovoj realizaciji, kao i cjelokupnoj #LGBTIQ zajednici naše zemlje koja nam već 10 godina ukazuje povjerenje.
Srećan Dan ljudskih prava!