Video posvećen obilježavanju 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava i decenije osnivanja nevladine organizacije LGBT Forum Progres, prve autentične LGBTIQ organizacije u Crnoj Gori.
Građanske aktivistkinje i aktivisti, naše saveznice i saveznici, su jasno rekli – #vrijemeje za nove promjene, razbijanje predrasuda, radnička prava, zaštitu od nasilja, slobodu vjeroispovjesti, da pustimo glas, za inkluzivno obrazovanje, prihvatanje, iskrenu brigu o životnoj sredini, slobodu medija i #ravnopravnost.
Ovo su samo neki aspekti ljudskih prava i sloboda na kojima moramo zajednički raditi i za njih se boriti, jer jedino zajedno možemo da idemo naprijed i osiguramo #ljudskaprava za sve.
Deset godina mukotrpne i teške borbe za jednakost i ljudsko dostojanstvo je iza nas, a mi sada gledamo u budućnost i snažnije nego ikada poručujemo da ćemo se boriti da #CrnaGora bude država svih njenih građana i društvo u kome se ljudska prava poštuju.
Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali u ovom videu, svima koji su doprinijeli njegovoj realizaciji, kao i cjelokupnoj #LGBTIQ zajednici naše zemlje koja nam već 10 godina ukazuje povjerenje.
Srećan Dan ljudskih prava!

Tu smo za vas!

Naša Bojana Jokić poziva sve da poštuju propisane mjere Vlada Crne Gore, da...

Promocija lezbijskog romana "U svoja četiri zida", autorke Keti Radošević

LGBT Forum Progres vas poziva na promociju prvog crnogorskog lezbijskog...