Prajd za sajtLGBT Forum Progres ima zadovoljstvo promovisati činjenicu da su u svim centrima bezbjednosti (CB) Uprave policije MUP imenovani policijski službenici za kontakt sa LGBT zajednicom.

Uz ranije imenovanog Srđana Koraća, u CB Podgorica, za LGBT kontakt policijske službenike imenovani su Luka Karović, u CB Nikšić, Savo Čavić, u CB Bar, Obrad Balazo u CB Bijelo Polje, Đerko Prebiračević, u CB Herceg Novi,Rade Krunić, u CB Budva, Miljan Cvijović, u CB Pljevlja, dok je za kontakt LGBT policijsku službenicu u CB Berane imenovana Sonja Raičević.

Sprovedeno je više edukativnih programa, u zemlji i inostranstvu, kako bi se unaprijedili kapaciteti i senzibilitet crnogorske policije za pristup i rad s LGBT zajednicom. Sve imenovane osobe iz policijske organizacije uspješno su pohađale  program obuke koju su, uz podršku Vlade Kraljevine Holandije, zajednički sproveli LGBT Forum Progres, Uprava policije MUPEGALE Kanada.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Uprava policije  snažno su posvećeni implementaciji nacionalne LGBT politike. LGBT zajednica i pokret doslednu primjenu Stategije za unapređenje kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori prepoznaju kao istorijsku šansu da Crna Gora jača demokratske kapacitete i poštovanje različitosti.


Barac za Agenciju MINA: Država nije orjentisana na rješavanje probleme LGBT zajednice

Tekst sa web sajta Agencije MINA, koji je originalno objavljen...

Održan sastanak sa direktorom Uprave policije

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin i v.d. pomoćnika direktora Dragan...