Naljepnice sa porukama mržnjeLGBT Forum Progres posvećen je razvijanju saradnje sa pravosudnim organizacijama kako bi se efikasno suzbijalo i procesuiralo nasilje, govor i zločini iz mržnje kao i vršila njihova prevencija. Za tu svrhu, osposobljeni su timovi koji su stalno dostupni LGBT zajednici zbog prijave tih incidenata kao i osiguravanja kvalitetne podrške . Takođe ovi timovi prate govor mržnje na kompletnoj javnoj sceni.

Od održavanja prve crnogorske Povorke Ponosa u Budvi došlo je do povećanja ugroženosti LGBT zajednice, posebno njenih javno i politički eksponiranih predstavnika.

LGBT Forum Progres blagovremeno je prijavio policiji dva napada poveće grupe mladića koji su napali određene kućne adrese osoba iz rukovodstva organizacije.

Sinoć, 15.09.2013. godine, ulazi zgrada u kojima stanuju istaknuti članovi LGBT zajednice oblijepljeni su naljepnicama prijeteće sadržine. Na samoj naljepnici se nalazi dugina zajednica ispred koje stoje maskirane osobe sa porukom „Dugo smo vas čekali!”

U kontekstu ukupnih aktivnosti LGBT Foruma Progres, posebno implementacije programa „Vidljiva LGBT zajednica” i priprema Povorki ponosa u oktobru mjesecu kao i javnih događaja u Kolašinu, ove aktivnosti nepoznatih lica doživljavamo krajnje ozbiljnim i opasnim, stoga i ovom prilikom očekujemo da Uprava Policije i nadležni tužioci preduzmu sve neophodne radnje kako bi se otkrili napadači na članove rukovodstva LGBT Foruma Progres, kao i osobe koje vrše distribuciju prijetećeg materijala.

Ovim povodom policiji je podnijeta odgovarajuća prijava .

Koristimo takođe priliku obavijestiti javnost da je uprava Kliničkog Centra Crne Gore (KCCG) potvrdila da su M.M.M i B.S. zdravstveni radnici zaposleni u ovoj ustanovi te da je protiv njih pokrenut odgovarajući postupak.  U toku je i njihovo izjašnjenje.

U međuvremenu građanin B.S. nepotrebno se obratio direkciji LGBT Foruma Progres i uputio izvinjenje zbog svojih postupaka. On tu radnju nije uradio i na zvaničnoj strabucu LGBT Foruma Progres na društvenoj mreži „Facebook” u kojoj je i početno širio mržnju i netrepeljivost prema LGBT osobama tvrdeći da je homoseksualnost bolest i da se ona u KCCG liječi.


Barac za Agenciju MINA: Država nije orjentisana na rješavanje probleme LGBT zajednice

Tekst sa web sajta Agencije MINA, koji je originalno objavljen...

Održan sastanak sa direktorom Uprave policije

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin i v.d. pomoćnika direktora Dragan...