A_Dodds_web

Poštovani_e,

u nastavku je prevod saopštenja za javnost. poslanice Evropskog Parlamenta Aneliz Dods (Anneliese Dodds), Šefice Delegacije Evropskog Parlamenta za Crnu Goru.

U prilogu je originalna verzija saopštenja za javnost na engleskom jeziku.
Zabrana Akademske šetnje Ponosa je korak u pogrešnom pravcu

„Akademska šetnja ponosa“ u Nikšiću, zakazana za 24. april ispred Filozofskog Fakulteta zabranjena je 22. aprila odlukom policije. Javno okupljanje je privremeno zabranjeno od strane vlasti, zbog, njihovim riječima „povećanog bezbjedonosnog rizika, rizika od nasilja i drugih oblika narušavanja javnog reda i mira“.

Reagujući na privremenu zabranu Akademske šetnje Ponosa, prethodno zakazane za 24. april, Aneliz Dods (Anneliese Dodds), Šefica Delegacije Evropskog Parlamenta za Crnu Goru, izjavila je:

„Zaštita fundamentalnih prava kao što je sloboda okupljanja leži u samom centru procesa pristupanja Evropskoj Uniji. Crna Gora bi trebala biti u poziciji da zaštiti događaj koji je važan i vitalan dio moderne demokratije. Ova zabrana šalje pogrešne signale LGBTI zajednici u Crnoj Gori, koja se previše često, i dalje suočava sa neprijateljstvom, diskriminacijom i nasiljem“.

„Uspješna organizacija druge Povorke Ponosa u Podgorici 02. novembra 2014. godine bio je značajan korak ka jačanju ljudskih prava u Crnoj Gori, ali jednakost i zaštita fundamentalnih prava LGBTI osoba, mora biti osigurana u svakoj zajednici širom Crne Gore.“

Anneliese Dodds
Članica Evropskog Parlamenta


Barac za Agenciju MINA: Država nije orjentisana na rješavanje probleme LGBT zajednice

Tekst sa web sajta Agencije MINA, koji je originalno objavljen...

Održan sastanak sa direktorom Uprave policije

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin i v.d. pomoćnika direktora Dragan...