Povodom 1. decembra – Svjetskog dana borbe protiv HIV/AIDS-a, nevladine organizacije LGBT Forum Progres i LGBTIQ Socijalni Centar u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Crne Gore, organizovale su dva testiranja sa savjetovanjem za LGBTIQ zajednicu i zainteresovanu javnost.

Prvo testiranje je održano u utorak, 08. decembra, dok je drugo obavljeno u srijedu 09. decembra.

Desetak osoba koje su se odazvale testiranju, imale su priliku da brzo i anonimno saznaju svoj HIV/Hep status, dobiju podršku i korisne informacije o polnim infekcijama od strane medicinskog osoblja Instituta za javno zdravlje. Takođe, svi zainteresovani imali su priliku dobiti besplatne kondome i informativne liflete o značaju testiranja i rane prevencije HIV/AIDS-a, sa korisnim kontakt telefonima dostupnih savjetovališta u Crnoj Gori.

Pored ovoga, podsjećamo sve članove LGBTIQ zajednice kao i prijatelje i saveznike iste, da se svakog radnog dana mogu javiti timu SOGI Centra u Bokeškoj ulici br. 10., preuzeti besplatne kondome i liflete, kao i dobiti neophodnu podršku i informacije.
Zajedno se zalažemo za suzbijanje polno prenosivih infekcija!

Ove aktivnosti su finansijski podržane od strane Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada Podgorica i Ministarstva za ljudska i manjinska prava Crne Gore.Reagovanje Bojane Jokić: Neformalni centri moći obmanjuju crnogorsku javnost

Povodom kontinuiranih spinova i obmanjivanja javnosti od strane neformalnih centara...