Povodom 1. decembra – Svjetskog dana borbe protiv HIV/AIDS-a, nevladine organizacije LGBT Forum Progres i LGBTIQ Socijalni Centar u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Crne Gore, organizovale su dva testiranja sa savjetovanjem za LGBTIQ zajednicu i zainteresovanu javnost.

Prvo testiranje je održano u utorak, 08. decembra, dok je drugo obavljeno u srijedu 09. decembra.

Desetak osoba koje su se odazvale testiranju, imale su priliku da brzo i anonimno saznaju svoj HIV/Hep status, dobiju podršku i korisne informacije o polnim infekcijama od strane medicinskog osoblja Instituta za javno zdravlje. Takođe, svi zainteresovani imali su priliku dobiti besplatne kondome i informativne liflete o značaju testiranja i rane prevencije HIV/AIDS-a, sa korisnim kontakt telefonima dostupnih savjetovališta u Crnoj Gori.

Pored ovoga, podsjećamo sve članove LGBTIQ zajednice kao i prijatelje i saveznike iste, da se svakog radnog dana mogu javiti timu SOGI Centra u Bokeškoj ulici br. 10., preuzeti besplatne kondome i liflete, kao i dobiti neophodnu podršku i informacije.
Zajedno se zalažemo za suzbijanje polno prenosivih infekcija!

Ove aktivnosti su finansijski podržane od strane Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada Podgorica i Ministarstva za ljudska i manjinska prava Crne Gore.FPN uvažio inicijativu LGBT Forum Progresa za povlačenje diskriminatornih udžbenika

Na sastanku koji je održan između predstavnika Fakulteta političkih nauka...

Skupština što hitnije da usvoji predlog inicijative za izmjene i dopune Krivičnog zakonika

Nevladine organizacije LGBT Forum Progres i LGBTIQ Socijalni Centar apeluju...