Veliko nam je zadovoljstvo da najavimo početak saradnje između Ambasade Republike Francuske u Crnoj Gori i LGBT Forum Progresa, u oblasti očuvanja i promovisanja nacionalne LGBTI kulture i istorije. Ova saradnja ozvaničena je potpisivanjem sporazuma o podršci, koji su u prostorijama Francuske ambasade potpisali gdin Johann Uhrès, zamjenik francuske ambasadorke i gđa Bojana Jokić, predsjednica Upravnog odbora LGBT Forum Progresa.

Cilj ovog sporazuma i ukupnog partnerstva koje ostvarujemo jeste proširivanje djelovanja u oblasti unaprjeđenja i zaštite ljudskih prava LGBTI osoba u Crnoj Gori, sa posebnim fokusom na LGBTI kulturu. Kako bi se doprinijelo realizaciji zajedničkih ciljeva, sam sporazum definiše podršku Ambasade Republike Francuske u prvoj fazi zajedničkog projekta u ovoj oblasti.

Ovaj korak i partnerstvo predstavlja značajan momenat za LGBTI zajednicu u Crnoj Gori i označava novi oblik partnerstva i odnosa između Francuske i Crne Gore, specifično u kontekstu LGBTI zajednice. U narednom periodu ćemo detaljnije upoznavati javnost sa ishodima svih aktivnosti i rezultatima ove partnerske saradnje.Nastavak aktivnosti sa policijom u domenu zaštite LGBTI osoba od govora mržnje

Ovog vikenda (28. i 29. oktobar) održali smo obuku policijskih...