Svim novinarkama i novinarima u Crnoj Gori čestitamo 23. januar – Dan novinara, uz želju za unaprjeđenjem njihovog položaja u društvu i daljim uspjehom u profesionalnom, objektivnom i uravnoteženom informisanju javnosti.

Današnji dan je prilika da podsjetimo na izuzetno važan doprinos medija u razvoju demokratije i unaprjeđenju ljudskih prava, gdje su novinarke i novinari, godinama unazad, naši najveći saveznici u zajedničkoj borbi za ljudska prava svih građanki i građana Crne Gore, koji neumorno djeluju u podizanju svijesti javnosti i sveukupnom oblikovanju javnog mnjenja.

Pružajući podršku novinarkama i novinarima, vjerujemo da će njihova posvećenost slobodi govora, razbijanju predrasuda i stereotipa i otvaranju prostora za dijalog nastaviti jačanje i osnaživanje temelja slobode i jednakosti u crnogorskom društvu.

Konačno, u cilju kvalitetnog i profesionalnog novinarskog djelovanja, od ključne važnosti je nezavisnost novinarske profesije i stvaranje okoline u kojoj svi predstavnici/e medija mogu slobodno i bezbjedno obavljati svoj posao.

Srećan Dan novinara!

Milica Špajak

Programska direktorica LGBT Forum Progresa
Članica Savjeta RTCG


Reagovanje Bojane Jokić: Neformalni centri moći obmanjuju crnogorsku javnost

Povodom kontinuiranih spinova i obmanjivanja javnosti od strane neformalnih centara...