John ima značajno iskustvo u oblasti komunikacija, odnosa s javnošću i istraživanja, a i završio je osnovne studije u oblasti marketinga sa prosječnom ocjenom A. Za svoja akademska postignuća nagrađen je Global UGRAD stipendijom u SAD-u. Alumnista je HRC Global Innovative Advocacy Summit programa.

Potpisuje (ko)autorstvo brojnih analiza i data collection publikacija, u oblasti govora mržnje, ljudskih prava, izbora i antidiskriminacije. Član je različitih ekspertskih timova koji međunarodno izvještavaju o statusu ljudskih prava LGBTI osoba u Crnoj Gori, kao i Tima povjerenja između LGBTI zajednice i Uprave policije. Do sada je bio angažovan u preko dvadeset nacionalnih i regionalnih projekata.

Aktivno je radio na promociji pristupanja Crne Gore NATO-u. Učesnik je brojnih obuka i seminara u organizaciji OSCE/ODIHR-a, ILGA-Europe, Atlantskog saveza Crne Gore, Atlantskog vijeća Hrvatske, Montclair State Univerziteta i drugih. Takođe je učestvovao u nekoliko Model United Nations (MUN) konferencija u regionu Zapadnog Balkana.

Član je Savjeta statističkog sistema Crne Gore. Govori crnogorskim (matični), engleskim (C2) i njemačkim (A1) jezikom. 

Informacije

 Izvršni direktor