VLADA ĆE NASTAVITI DA PODRŽAVA LGBT ZAJEDNICU

Vlada Crne Gore nastaviće da podržava integraciju LGBT zajednice u društvo i pomoći u obezbjeđivanju socijalnih servisa koji su važni za pripadnike te populacije, kazao je predsjednik Vlade Duško Marković na sastanku sa predsjednicom Upravnog odbora LGBT Forum Progresa Bojanom Jokić.

Jokić je pohvalila strateški i zakonodavni okvir koji je na snazi u Crnoj Gori, istakla odličnu saradnju sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava, organima za sprovođenje zakona i Ombudsmanom, te ukazala na potrebu za podrškom države u radu skloništa i socijalnog centra, za koje više nemaju sredstava.

Izrazivši zadovoljstvo zbog napretka u ovoj oblasti i posvećenosti institucija, premijer je kazao da će Vlada podržati i pomoći u realizaciji aktivnosti vezanih za ponovnu aktivaciju skloništa i socijalnog centra.

On je dodao da je pitanje prava i integracije LGBT osoba važno u procesu sazrijevanja crnogorskog društva, a zajednički je konstatovana potreba daljeg jačanja svijesti zajednice kako bi se otklonile predrasude prema pripadnicima osoba drugačije seksualne orjentacije i kako bi svi građani mogli uživati jednako poštovanje svojih prava i sloboda.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

GetImage

Share
This entry was posted in Novosti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.